Konferenshistorik

2012 Clarion Sign, Stockholm

Filarkiv

Programm 2012                                            
Clarion Hotel Sign, Östra Järnvägsgatan 35 Stockholm 2012


Lite gammalt och nytt inom ortodontin, allt från nya rön till 15 års uppföljning
Föredraget kommer att bli ett litet smörgåsbord om allt från nationella riktlinjer inom tandvård/ortodonti till 15 års uppföljning av ortodontipatienter. Vad händer med våra ortodontipatienter på sikt? Vi kommer vidare att tala om serieextraktion. Vet vi att det är effektivt och hur reagerar barnen på extraktionerna? Vi kommer också att visa lite fall behandlade med invisalign, incognito och miniskruvar.
Heidrun Kjellberg Övertandläkare, Docent. Anders Sjögren Övertandläkare, Odont dr

Ortodonti och protetik hand-i-hand
"Var rädd om originaldelarna! Biologiska lösningar är oftast bäst men ibland måste vi använda konstgjorda material och protetiska behandlingsalternativ för att rehabilitera betten på våra patienter. Föreläsningen kommer att belysa hur ortodonti och protetik kan fungera hand i hand."
Birgitta Obrant övertandläkare och ämnesansvarig för ortodonti i Region Skåne, Sven Scholander övertandläkare och ämnesansvarig för protetik för Region Skåne

ADHD/Aspergers syndrom - "Hjälp hur gör man?"
Med inriktning på tandvård.
"Öka din hur gör man?"-kompetens för att "pricka rätt" i bemötandet! Med två egna diagnoser (ADHD och AS) så har Lotta en unik förmåga att förstå och beskriva hur individer med ADHD/AS kan tänka och hon visar förhållningssätt och verktyg som verkligen fungerar.
Lotta Abrahamsson, föreläsare, författare, handledare

Behandling av Klass II:1 med ForsusTM och fastsittande apparatur
"Denna föreläsning kommer att redovisa en sammanfattande litteraturgenomgång av kl II behandlingar med fokus på tidpunkten för behandling. Vidare redogörs för övriga indikationer, för- och nackdelar med Forsus samt en genomgång av installationsguiden och kliniska tips. Möjlighet till viss Hands-on kommer att erbjudas."
Fredrik Bergstrand, Specialist i Tandreglering samt Barntandvård

Patientsäkerhet - grunden i vården
"Ny lagstiftning ställer nya krav i den kliniska verksamheten och berör alla som arbetar i vården.
- Måste det kliniska arbetet förändras för att fylla lagens krav?
-Hur kan lagen bli ett hjälpmedel att utveckla både kvalitet och patientsäkerhet?
Jag ger råd och tips som ska hjälpa till i detta arbete och dessutom skapa delaktighet i vården för alla."
Lotten Bergström, mångårig erfarenhet från arbete inom Sveriges Tandläkarförbund i område som kvalitet, ansvar och etik.

Att stå stadigt i en föränderlig värld
Aldrig tidigare har världen förändrats lika fort. Vår samtid bjuder på stora utmaningar men också enorma chanser för oss som individer. Till syvende och sist är det vår inställning och vårt mod, som kommer avgöra om vi dansar i baktakt med tillvaron eller om vi seglar glatt på förändringens vindar.
Mark Levengood