Konferenshistorik

2019 Clarion Post, Göteborg

Filarkiv

Bildspel

Dagordning

Deltagarlista

Verksamhetsberättelse

Föreläsare 2019

Clarin Hotel Post, Drottningtorget 10, Göteborg

Miniskruvar - effekt, patientupplevelse, kostnadseffektivitet. Miniskruvar har öppnat en mängd nya behandlingsmöjligheter inom ortodontin. Men är dem lösningen till alla våra problem? Niels Ganzer, övertandläkare och specialist i ortodonti vid ortodontiklinikerna i Gävle och Hudiksvall berättar och diskuterar kring miniskruvar med utgångspunkt från sitt avhandlingsarbete ”Orthodontic anchorage with miniscrews – towards new possibilities”.

Niels Ganzer -  Övertandläkare, Odont Dr.Ortodotiklinken, Gävle & Hudiksvall

My Digital Orthodontic Journey In this session Dr. Karin B. Becktor will look back at her experiences with digital orthodontics, and share her experience on intraoral scanning, digital treatment planning and show many clinical cases based on digital workflow.

Karin Becktor - DDS, Orthodontist, Ph.D , Denmark

Stor eller liten digital revolution inom ortodonti? Med nya 3D tekniker kan vi skapa en digital kopia av våra patienter. Behandlingsplaneringen kan utföras med en exakthet som tidigare inte var möjligt. Men hur mycket har allt detta landat i vardags-ortodontin? Med hjälp av några exempel förklarar Niels Ganzer vilka krav nya tekniken ställer på oss och vilka krav vi ställer på nya tekniken. Kan man hitta en förklaring till varför det fortfarande används gipsmodeller på många håll?

Niels Ganzer-Övertandläkare, Odont Dr.Ortodotiklinken, Gävle & Hudiksvall

Den fantastiska och oförutsägbara hörntanden Tidig diagnostisk och interceptiv behandling av palatinalt ektopiska hörntänder är viktig för att minska risken för resorption av närliggande tänder, samt för att förhindra retention av tanden. Behandling av ektopiska och retinerade hörntänder är därför en av de mest prioriterade behandlingarna inom ortodonti. I den här föreläsningen diskuteras nuvarande kunskap om interceptiv behandling av palatinalt ektopiska hörntänder samt aktuell evidens på kirurgiska friläggningar av retinerade hörntänder. Slutligen kommer kliniska fall med interceptiv behandling, öppen friläggning enligt GOPEXmetoden (glass ionomer open exposiure) samt pågående forskning att presenteras.

Julia Naoumova - Övertandläkare och odontologie doktor, Specialistliniken för Ortodonti Göteborg.

Ansiktsproteser som reparerar avsaknad del i ansiktet Att ha mist en del av ansiktet eller att ha en medfödd avsaknad del av ansiktet är ett stort trauma för den det berör (patienten). Kommer att visa olika typer av ansikts epiteser, patienter före och efter behandling samt beskriva tekniken hur dessa proteser( epiteser) framställs. Utbildad tandtekniker.Har haft glädjen att få vara med sedan de första patienterna fick osseointegrerade implantat för att förankra ansikts epiteser. Har utvecklat denna teknik i nära samarbete med Professor Per-Ingvar Brånemark och öronläkare Doc Anders Tjellström. Blev 1996 utnämnd till Medicine hedersdoktor vid Göteborgs Universitet. Har hållit många föreläsningar och workshops både nationellt och internationellt.

Kerstin Bergström - Anaplastolog, MDhc ,Göteborg

Pågående och framtida Ortodontiassistentutbildningar

Ortodontiassistenter från utbildningen 2017-2018 i Göteborg presenterar sina projektarbeten

När det sällsynta är det vanliga Jag arbetar som Ortodontiassistent på Mun-H-Center i Göteborg, som är ett kunskapscenter för personer med sällsynta diagnoser. Jag kommer prata om hur det är att arbeta på Mun-H-Center, förklara vad en sällsynt diagnos är, vad är viktigt att tänka på vid mötet av personer med sällsynta diagnoser samt beskriva mitt projektarbete kring bettutveckling hos personer med en medfödd muskelsjukdom.

Monica Karlsson - Ortodontiassistent

Intraoralscanning - Upplevelser Arbetet handlar om upplevelser från patienter och behandlare vid införande av intraoral scanning på vår klinik.

Karin Johansson - Ortodontiassistent

Digital Succé - En inspirationsföreläsning - Så lyckas du med sociala medier Frida Boisen är en av Sveriges ledande digitala profiler. Hon är världsmästare på sociala medier och vet allt om hur du slår igenom mediebruset och blir framgångsrik med nya digitala möjligheter! Med entusiasm och kunskap inspirerar hon människor och tar varje evenemang till en ny nivå. Hon är författaren bakom boken "Digital Succé” och nu högaktuell med uppföljaren "Digital Passion - så blir du en vinnare med sociala medier".Programledare i Lyxfällan i TV3 och inom kort kommer hon även att inta jakten på näthatare i programmet Trolljägarna i samma kanal!

Frida Boisen - Journalist & Digital chef, VP och ansvarig utgivare för Bonnier Magazines & Brands, Stockholm