Konferenser

Coronavirus- Inställd konferens 2020 Featured

Anmälningssidan är öppen!

  • Date: -   -
  • Plats: Clarion Hotel & Congress Malmö Live, Dag Hammarskjölds Torg 2, Malmö
  • Anmäl dig

Inställd konferens i Malmö 2020

Beslut att ställa in Ortodontisektionens Yrkeskonferens 1-3 april 2020

Ortodontisektionen har beslutat att på grund av den eskalerande situationen med covid-19 viruset ställa in årets Yrkeskonferens. Det råder extraordinära förhållanden i hela världen, länder stänger gränser, resenärer sätts i karantän, hotell släpper inte in gäster som har bokade rum, flygbolag ställer in flygningar, evenemang och turistattraktioner är stängda. Dessutom föreligger påbud och rekommendationer från myndigheterna i Sverige.

Beslutet att ställa in påverkas också av att föreningen de senaste dagarna fått många återbud från konferensdeltagare och vi ser att fler och fler regioner/lärosäten/arbetsgivare förbjuder sina anställda att resa och delta på större möten. För oss är det viktigt att undvika en situation där kollegor runtom i landet utsätter sig och sin arbetsplats för smittorisk.

Ortodontisektionen är ekonomiskt ansvarig för Yrkeskonferensen och så här nära inpå mötesstart är alla våra åtaganden juridiskt ekonomisk bindande. Mot bakgrund av den extrema och oförutsedda situation som råder återbetalar i nuläget inte hotell och andra leverantörer något till föreningen. Vi har även försökt senarelägga konferensen till hösten men det har inte hotellet kunnat tillmötesgå.

Således innebär det att föreningen inte kan återbetala konferensavgift, logi och andra eventuella tilläggsbeställningar utan de av konferensen satta avtalsvillkoren gäller och är bindande. Vi kommer givetvis att göra vad vi kan för att få något tillbaka och i så fall kommer återbetalning ske i motsvarande mån ske senare. Det innebär att obetalda fakturor ska betalas enligt förfallodatum och en eventuell återbetalning kommer separat senare.

Detta är naturligtvis mycket tråkigt för oss att behöva meddela er detta men vi sätter säkerheten för våra deltagare och utställare i första hand. Vi hoppas och tror att ni utifrån den extraordinära situationen som råder just nu har förståelse för vårt beslut och att vi inte kan återbetala något.

PS.

Vi kan redan nu berätta att Yrkeskonferensen 2021 kommer att bli i Stockholm den 8-9 april.

Med vänlig hälsning

Ortodontisektionen

/ Styrelsen